Gaite Jansen ziet zichzelf niet als nieuwe Carice

Actrice Gaite Jansen ziet zichzelf niet als de nieuwe Carice Houten. “In de eerste plaats een groot compliment, maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op“, zegt ze in het AD. Jansen speelt een belangrijke rol in de dramaserie Ik Weet Wie Je Bent, die gisterenavond in première ging op NPO 3 en maar liefst een miljoen kijkers trok. Veel mensen zien haar als een rising star. “In het verleden speelde bij mij het idee dat mensen hoge verwachtingen hebben waar je dan aan moet voldoen.

Die verwachtingen kan Jansen inmiddels beter managen. “Inmiddels is dat er wel uitgefilterd. Maar dat was best een leerperiode. Ik denk dat het bij volwassen worden hoort.”

Zo bekend als Carice van Houten wordt Jansen liever niet. “Het lijkt me zo’n gedoe. Niet meer gewoon naar de supermarkt kunnen, dat is toch vreselijk?

Toch is het beter dan géén rol hebben, beseft ze zich. “Erger is het idee dat het ooit eens kan stoppen, dat je geen werk meer krijgt. Dan kun je me echt opvegen.

Ik wilde als kind al meespelen in Sesamstraat. Of werken voor Het Klokhuis. Dat wil ik eigenlijk serieus nog steeds heel graag.”

Het AD-interview met Gaite Jansen kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV, Elmer van der Marel

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen