Frans Klein vindt kijkcijfers M te laag

Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, is niet tevreden over de kijkcijfers van M. De scores van de komende weken tellen mee in het besluit of Margriet van der Linden er in 2019 mee door mag. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Van der Linden stelt niet alleen inhoudelijk teleur, maar ook kijkcijfermatig: zo scoort M deze week tot nu toe 16 procent marktaandeel, terwijl Klein minstens 20 procent wil. “We kijken nog of de talkshow M, met Margriet van der Linden, komend voorjaar terugkeert.

Een terugkeer van M is dus nog onzeker. “Dat hangt ook af van de komende drie weken. Trekt het marktaandeel aan, vindt het programma nog meer z’n vorm?

Deze uitspraken beloven niet veel goeds. Het lijkt erop dat M na één zomer wordt gekielhaald. Volgend jaar dan toch Nadia Moussaid in de zomerstop van DWDD? Veel mensen adviseren dat. “Die mensen kunnen fact free roepen. Nee, daar ben ik niet mee bezig. Ik bouw lang aan talent.”

We geven programma’s tijd om te groeien, het hoeft niet meteen helemaal te kloppen. Tenzij het gewoon niet gaat of de presentator zich niet senang voelt. Ik ga er binnenkort met Margriet over praten.”

Wat Nadia betreft: ik ben heel gelukkig dat zij zo wordt omarmd. Zij heeft haar kwaliteit laten zien, het zou gek zijn als we daar niets mee doen. Wat dat is, weet ik nog niet.”

Overigens verdwijnt M sowieso van de buis als de megabezuinigingen op de NPO doorgaan, liet Klein weten aan de NOS.

Het interview met Frans Klein kunt u lezen in de Volkskrant.

Foto: NPO

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen