Erik Dijkstra nieuwe presentator Per Seconde Wijzer

Erik Dijkstra is de nieuwe presentator van de bekende kennisquiz Per Seconde Wijzer op NPO 2. Hij volgt Kees Driehuis op, die de quiz al sinds 1989 presenteert. Dat heeft BNNVARA laten weten. Dijkstra is vereerd. “Per Seconde Wijzer is één van de klassiekers van de Nederlandse televisie. Het opvolgen van Kees Driehuis na zijn jarenlange presentatie is natuurlijk spannend, maar vooral heel eervol. Fantastisch om straks een programma te presenteren waar ik als kind al naar keek.

Het recept van Per Seconde Wijzer blijft vertrouwd. Twee spelers gaan de strijd aan met de klok. Binnen 200 seconden moeten ze vier vragen beantwoorden in één van de vijf categorieën: geschiedenis, kunst, wetenschap, sport of tegenwoordige tijd.

Dijkstra werd bekend als Jakhals in De Wereld Draait Door. Hij presenteerde samen met Frank Evenblij het programma Bureau Sport en met Gerdi Verbeet de documentaireserie De Strijd. Daarvan was Driehuis de eindredacteur.

Per Seconde Wijzer is vanaf 3 september weer te zien, wekelijks van maandag tot en met donderdag, om 19.50 uur op NPO 2. “Ik verheug me nu al op de eerste opnamen“, zegt Dijkstra.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen