EenVandaag verbaast zich over aandacht voor Baudet

EenVandaag verbaast zich over de grote hoeveelheid media-aandacht voor de blote vakantiefoto die Thierry Baudet op Instagram plaatste. Dat zei presentator Rob Hadders dinsdagavond in de NPO 1-rubriek, waarin het ook minutenlang over de foto ging. Hadders vindt het maar gek. “Ik heb me enorm verbaasd over de media-aandacht voor die foto. Ik heb dan nog een socialmediarubriek, maar je ziet echt dat iedereen ermee uitpakt“, zei de presentator, die wat screenshots in beeld bracht.

Echt iedereen doet eraan mee, aldus Hadders. “Van analyses tot narcisme op Radio 1 tot een item in het Journaal vanmorgen en een peiling bij Omroep Drenthe aan toe.”

Om te verklaren waarom dit zo breed is opgepikt door de media, liet EenVandaag politiek communicatiewetenschapper Sanne Kruikemeier van de UvA aan het woord: “Het is iets unieks, een prominent politicus en veel journalisten zitten op Twitter en Instagram, waardoor ook veel bekende mensen dit gaan retweeten. Het is een combinatie van factoren die maken dat dit dus ineens viraal en nieuwswaardig wordt.”

Is het aandachttrekkerij van Baudet? Hadders: “Zo noemen veel mensen het ook op sociale media, dat het aandachttrekkerij zou zijn.”

Politiek verslaggever Joost Vullings leverde ook een bijdrage aan het item over de Baudet-foto door spraakmakend naakt uit het politieke verleden te duiden.

Lees ook:
BN’ers gniffelen om blote vakantiefoto Thierry Baudet (gisteren)
Ook Jaïr Ferwerda naakt op zwembadrand (vandaag)

Het EenVandaag-item:

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen