Dries Roelvink kreeg 80.000 euro voor ANWB-reclame

Dries Roelvink kreeg in 2007 een bedrag van 80.000 euro voor de reclame van ANWB Wegenwacht waarin hij in een gele speedo paradeert. Dat vertelt hij dit weekend in Het Parool. Voor Roelvink, die inmiddels veel spijt heeft van de reclame, was dat toen een gigantisch bedrag. “Toen ik begon als zanger, lag ik goed bij de Tros en ging het vrij gestaag. Toen kwam die aanbieding van de ANWB om reclames te doen. Ik kreeg zo’n tachtigduizend euro – dat was toen zo’n tachtig optredens.

Het was achteraf gezien onverstandig om daar ja tegen te zeggen, aldus Roelvink. “Daar heb ik iets te veel aan de korte termijn gedacht; ik had geen idee dat die zo’n groot ding zouden worden. De styliste zei dat het reclamebureau de kleinste zwembroek het leukst zou vinden. Ik trok hem aan en kon het hebben.

Nooit had Roelvink verwacht een parodie op zichzelf te worden. “Als ik geweten had het ervoor zou zorgen dat ik als zanger én als mens niet meer serieus genomen zou worden, weet ik niet of ik het had gedaan. Ik heb een paar mistakes gemaakt.

Laatst wilde de Kruidvat hem ook met een zwembroek in een reclame. “Ik zou in een zwembroek moeten flyeren op het strand. Er stond een mooi bedrag tegenover, dus ik had alweer tegen Dave gezegd dat we dat maar moesten doen.”

Zijn manager Frank Wisse heeft het toen tegengehouden. “‘We zijn net bezig met je herpositionering,’ zei hij. Frank heeft Kruidvat gebeld dat we het wilden doen, maar dat er niet geflyerd zou worden en dat ik gewoon een overhemd aan zou doen. Dat vonden ze daar meteen goed.

Het Parool-interview met Dries Roelvink kunt u lezen via Blendle.

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen