De Edwin Evers van Radio 2 wil niet in de spotlights

NPO Radio 2 is sinds een tijdje de grootste radiozender van Nederland. In de ochtend is Radio 538 nog wél de grootste, vooral dankzij de enorme populariteit van Edwin Evers. Door het vertrek van Gerard Ekdom heeft Radio 2 onlangs een nieuwe Evers-concurrent gelanceerd: Jan-Willem Roodbeen. Hij is relatief onbekend, maar dat blijkt een bewuste keuze. Sterker nog: zelfs interviews houdt hij doorgaans af, vertelt hij in het AD. “Ik hoef geen bekend figuur te zijn“, zegt de radio-dj.

Roodbeen vervolgt: “Ik werk nu mee aan het interview omdat ik graag wil dat we veel luisteraars krijgen. Dat is gewoon belangrijk in radioland. Maar als je me zonder aanleiding had gebeld, had ik nee gezegd. Waarom zou ik dan over mezelf gaan vertellen?

Toch realiseert ook Roodbeen zich dat zelfs dj’s tegenwoordig zichtbaar moeten zijn. “Vroeger wist iedereen hoe Frits Spits klonk, maar niemand wist hoe hij eruit zag. Dat is nu anders. Je hebt veel directer contact met je publiek.

Hij koestert zijn plek in de ochtendspitsuren. “Natuurlijk is het een voorrecht. De ochtendshow is de eredivisie van de radio. Iedere dj wil dit. Daarom wil ik ook elke ochtend knallen en daarvan genieten.

Het interview met Jan-Willem Roodbeen kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen