Danny Ghosen voelde zich niet thuis bij de EO

Danny Ghosen voelde zich niet bepaald thuis bij de EO, waar hij tot 2016 ruim een jaar lang werkte. De omroep en hij waren geen match. Dat vertelt de presentator in de Volkskrant. Na zijn jaren bij PowNed ging Ghosen eind 2014 aan de slag bij de EO, om in januari 2016 alweer te vertrekken naar NTR. “Na PowNed hunkerde ik naar meer diepgang, dus ik was opgelucht dat de EO belde“, legt de presentator van titels als Danny Demonstreert uit. “Maar met die omroep klikte het niet.”

Ghosen geeft een voorbeeld. “Ik maakte een item over een wietkweker die met zijn kwekerij een grote brand had veroorzaakt in een woonwijk. Dat leidde tot een confrontatie met de buurman, die door die brand bijna zijn kinderen kwijt was. Prachtige televisie. Maar dat werd door de EO gekortwiekt: te confronterend voor de achterban.”

Waarom koos hij eigenlijk voor de EO? “Ik ben christen, maar dat deed er bij de keuze niet toe. Voor Andries Knevel staat Jezus op één tijdens zijn werk, voor mij is dat de journalistiek.

Veel mensen vinden het een beetje gek dat de Libanese Ghosen christelijk is. “Vaak wordt mij gevraagd: ‘Je komt toch uit Libanon, waarom heet je dan Danny?’ Als ik dan ook nog vertel dat ik christen ben, vallen ze helemaal van hun stoel. ‘Maar ben je dan bekeerd? Je bent toch eigenlijk moslim?‘”

Mensen zijn zo onwetend. Het christendom is in het Midden-Oosten ontstáán.”

Het Volkskrant-interview met Danny Ghosen kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen