Beste Zangers ook dit jaar weer groot tranendal

Het format van de NPO 1-hit Beste Zangers blijft onaangetast. Ook komend seizoen zingen bekende artiesten allerlei liedjes terwijl hun collega’s op de bank elkaar huilend in de armen vallen. Dat blijkt uit uitspraken van kandidaat Tino Martin in de Weekend. Beste Zangers is ook dit jaar weer één groot tranendal. “Toen ik er de afgelopen jaren zelf thuis naar keek, dacht ik weleens: die mensen zijn wel heel snel geëmotioneerd. Maar als je er zelf zit, begrijp je dat ineens“, legt Martin uit.

Ook Martin, een bekende imitator van René Froger, heeft flink wat afgesnotterd. “Ik had niet verwacht dat het mij zo zou aangrijpen. Het was heel emotioneel om mee te maken.”

Waar moest hij zo om grienen dan? “Kijk, iemand als Lee Towers is voor mij een levende legende. Als beginnende zanger kon ik daar ademloos naar kijken. En nu stond hij ineens met hart en ziel mijn liedje te zingen. Speciaal voor mij, met zijn eigen invulling. Dat is zo bijzonder, ik had echt een brok in mijn keel.

Wie is komend seizoen de grootste spons? “Volgens mij heeft niemand het de hele week drooggehouden. Ik hoop niet dat ik de jankerd van dit seizoen ga worden, haha. Maar iedereen is tijdens de opnames wel een aantal keer gebroken, er zijn heel wat traantjes gevloeid. Dat mag toch ook? Waarom niet, het is niet iets om je voor te schamen. Ik vind het juist mooi als iemand zijn emoties toont.”

Eén ding is zeker: op Ibiza hebben ze de komende tijd geen last van te kleine pruimen. Beste Zangers is vanaf 1 september weer te zien op NPO 1.

Lees ook: Maan komt bij van tv-huilbui: ‘Zelfs lippen bewogen’ (vorig jaar)

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen