Beau vindt sterren die zwijgen over Kemna heel erg laf

Beau van Erven Dorens vindt het ongelooflijk laf dat veel van onze grote sterren hebben gezwegen in de rel rondom Kemna Casting, het besmette castingbureau dat nu Post Castelijn Casting heet. Dat laat hij weten in Nieuwe Revu. Van Erven Dorens viel ook ooit ten prooi aan de vieze Kemna-bobo Job Gosschalk, maar wist zichzelf kranig te weren. Hij schreef in de jaren negentig en zes jaar geleden al over het machtsmisbruik van Gosschalk, maar pas dit jaar kreeg zijn verhaal veel aandacht.

De presentator stelt dat er destijds geen haan naar kraaide, ‘op een paar vrienden van Job na die verontwaardigd riepen dat ik moest worden aangeklaagd voor smaad en laster’. “Stelletje paardenlullen.”

Toen Van Erven Dorens er in april opnieuw over vertelde in Boulevard was de beer ineens wel los. “En ontving ik tientallen reacties van mensen die hetzelfde was overkomen. Waaronder de grootste sterren van Nederland, die te laf zijn om er zelf mee naar buiten te komen. Maar goed, zo is het nu eenmaal.”

BN’ers zijn bang om acteerklussen te missen als ze uit de school klappen over vieze casting directors. En dan zijn er nog BN’ers die de Gosschalken van deze wereld publiekelijk verdedigen, zoals RTL-ster Katja Schuurman.

Van Erven Dorens: “Mensen als Katja Schuurman die roepen dat dergelijke beschuldigingen niet in de media maar voor de rechter moeten komen hebben ongelijk. Het moet júist via de media gaan, zodat meer mensen zich sterk genoeg voelen om een verklaring af te geven.

De zuiveringen in deze business kunnen Van Erven Dorens niet ver genoeg gaan, zegt hij. “Ik ben er nog steeds niet over te spreken wat er allemaal gebeurt bij die castingbureaus, want wie zegt mij dat die wereld nu eindelijk verschoond is van alle onbehoorlijke praktijken die we de afgelopen maanden gehoord hebben?

En dan die naamswijziging van Kemna Casting naar Post Castelijn Casting, wat heeft dat voor zin? Het is enkel uiterlijk vertoon maar het zegt verder niks.

Van Erven Dorens vertelt in het interview met Nieuwe Revu ook over wat er door hem heen ging toen hij eerder dit jaar een advocatenbrief van Kemna verscheurde in RTL Boulevard. Het interview kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Beau tegen advocaat Kemna Casting: ‘Lik m’n reet!’ (april)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen