Zenderbaas NPO 3 wordt ook dramabaas NPO

Suzanne Kunzeler, de zenderbaas van NPO 3, wordt per 1 september benoemd tot genrecoördinator drama van de hele NPO. Zij is dan hét aanspreekpunt voor omroepen en producenten als het gaat om dramaseries. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Drama wordt steeds belangrijker voor de NPO, omdat ze met Nederlands drama beter kan concurreren met internationale videoplatformen als Netflix. “De lat op gebied van drama is nationaal en internationaal steeds hoger komen te liggen.

De kijker verwacht steeds meer van drama. “We bundelen de krachten nog meer, zodat de publieke omroep met zijn dramaproducties een toonaangevende rol blijft spelen tussen grote buitenlandse aanbieders. Ons nieuwe credo is: fewer, bigger, better. Oftewel: minder series, met meer afleveringen en van nog hogere kwaliteit.”

NPO-baas Shula Rijxman vindt het erg belangrijk om publiek geld te besteden aan Nederlands drama. “De NPO vertelt met eigen series de verhalen van Nederland, over onze cultuur en onze identiteit. We gaan de komende jaren kijken hoe we het genremanagement verder kunnen ontwikkelen.

Kunzeler vervult de rol van genrecoördinator drama naast haar werkzaamheden als netmanager van NPO 3. De functie van netmanager Zapp/Zappelin legt zij neer. De werving voor die vacature start binnenkort.

Foto: NPO, Michel Schnater

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen