WK-finale zorgt niet voor ruzie bij commentatoren NOS

Frank Snoeks nam het commentaar van de laatste drie WK-finales voor zijn rekening, in 2006, 2010 en 2014, maar dit jaar is het ineens de beurt aan Jeroen Elshoff (foto). “Het was een verrassing. Ik had er eerlijk gezegd rekening mee gehouden dat ze voor hem zouden kiezen“, reageert hij dit weekend in het AD. Is Snoeks nu niet pislink op Elshoff? Dat valt wel mee, laat Elshoff weten. “Frank en ik hebben even gebeld. We zijn behoorlijk goede collega’s. Hij nam het sportief op.

Elshoff heeft in 2015 al wel de Champions League-finale gedaan en vorig jaar die van het vrouwenvoetbal. “Maar de WK-finale is het hoogste voor een voetbalcommentator. Ik weet nog dat Eurosport WK-films uitzond. Die heb ik verslonden.

De grote WK-finale gaat vanmiddag (tussen 17.00 en 19.00 uur) tussen Frankrijk en underdog Kroatië. Is Elshoff al nerveus? “Ik ben niet snel nerveus. Misschien die Noord-Hollandse nuchterheid, maar ik snap dat dit wel goed moet zijn.”

Je moet het niet moeilijker maken dan het is, want het blijft natuurlijk gewoon een voetbalwedstrijd. Geen gekke dingen doen. Zorgen dat de mensen genieten en zich niet storen aan mij.

Het hele AD-interview met Jeroen Elshoff kunt u lezen via Blendle. Het verslag van de WK-finale begint om 16.50 uur op NPO 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen