Wilfred, Johan en René voor allerlaatste keer op RTL

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn vanavond voor het allerlaatst te zien op RTL. Op de dag van de finale van het WK Voetbal in Rusland tussen Frankrijk en Kroatië sluiten ze hun zomerse talkshow VI Oranje Blijft Thuis af, om 21.50 uur op vlaggenschip RTL 4. De heren zullen gemist worden bij RTL: mannenzender RTL 7 stort zo goed als zeker in zonder het trio en bovendien verliest de zendergroep enkele van de weinige smaakmakers die tv anno 2018 nog leuk maken.

Het vertrek van de heren is al met al een aderlating voor RTL. Ze maken volgende maand al hun debuut bij concurrent Veronica, waar ze de komende vier jaar min of meer hetzelfde gaan doen als ze de afgelopen jaren deden bij RTL 7.

Het verlies van het VI-trio heeft RTL vooral te danken aan zijn eigen arrogantie, is te lezen in het boek Inside. De zender had geen zin om Genee een groter programmapakket te geven en willigde de reële salariseisen van de mannen niet in.

De zender had nooit verwacht dat John de Mol de heren weg zou kapen, omdat RTL een gentleman’s agreement met de mediatycoon had afgesloten. Die schond De Mol met het binnenhalen van het trio.

Al met al zal er komend seizoen een flinke verschuiving plaatsvinden van mannelijke tv-kijkers van RTL 7 naar Veronica. Een aderlating voor RTL, een opsteker voor Talpa TV.

De allerlaatste VI Oranje Blijft Thuis is om 21.50 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen