Paul Römer afgehaakt bij VI Oranje Blijft Thuis

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp nemen zondag afscheid van RTL 4; voor de allerlaatste keer zitten zij dan in VI Oranje Blijft Thuis. Over een maand maken ze de oversteek naar concurrent Veronica. Wie dan in elk geval níet voor de buis zit voor de laatste show is NTR-baas Paul Römer. Hij is zo teleurgesteld in de drie mannen van VI dat hij is afgehaakt. In het bijzonder ergert hij zich aan analist Johan Derksen en aan de presentator van het geheel, Wilfred Genee.

Römer vindt de mannen van VI te beledigend. “We leven in wonderlijke tijden. Aan de ene kant moet je oppassen wat je zegt want voor je het weet heb je iemand of een groep beledigd. Aan de andere kant leven we ook in een tijd waarin vrijheid van meningsuiting ook wel eens wordt verward met vrijheid van belediging.”

Met name Derksen misdraagt zich, vindt Römer. “Een exponent daarvan is die bromsnor in dat kantinepraatprogramma, ik bedoel Johan Derksen. Hij kreeg het voor elkaar om zijn eigen redactie, ik zal het één keer zeggen, een kutredactie te noemen.”

Zo behandel je een redactie niet, stelt hij. “Als ik in de redactie had gezeten, dan had ik onmiddellijk al mijn vakantiedagen opgenomen en gezegd: ‘Weet je wat, maak jij de laatste drie afleveringen maar lekker in je eentje vriend.’ Wat een belachelijke uitspraak van hem.”

Het is volgens Römer ook niet makkelijk om dat programma te maken. “Het valt niet mee. Heel veel mensen die uitgenodigd worden door de redactie willen eerst weten of Johan Derksen er zit. Dat willen ze niet. Als je wel komt, dan word je een dag later afgezeken door hetzelfde programma.”

Ze beledigen alles en iedereen om hen heen, inclusief de mensen die voor het programma werken. Dat kan ik niet begrijpen. Er is een grens aan grappig en leuk en wat je doen kunt met een knipoog, totdat het bot en vervelend wordt. Ik heb me er als kijker van afgekeerd. Ik wil er niet meer naar kijken.

Wat heeft Genee fout gedaan? “Wilfred doet alle avonden en die had het moeten opnemen voor de redactie. Ook dat is niet gebeurd.”

Ook Angela de Jong deelde nog een sneer uit aan VI Oranje. “Ik hoor niemand die heel positief is over het programma.”

VI Oranje Blijft Thuis is om 21.50 uur te zien op RTL 4.

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen