VARAgids-baas: ‘Wie wil er nog een tv-gids?’

Cécile Koekkoek, de hoofdredacteur van VARAgids, heeft het idee dat bijna niemand meer een abonnement neemt op een televisiegids. Dat zegt ze in gesprek met Villamedia. Koekkoek ziet het bergafwaarts gaan met de markt, maar toch hoopt ze dat zij niet de laatste hoofdredacteur van VARAgids is. Er zijn nog 160.000 abonnees over. “Ik wil niet het licht uitdoen bij de VARAgids“, zegt ze. Maar: “Wie wil nog een abonnement op een tv-gids? Ik kan de oplagedaling niet kenteren.

Het helpt dat de VARAgids een sterk merk is, aldus Koekkoek. “De VARAgids staat goed bekend in de mediawereld. Maar het heeft me altijd gefrustreerd als ik langs de lijn sta bij voetbal of hockey en andere ouders vragen waar ik werk. ‘De VARAgids, bestaat die nog?’

Het is volgens Koekkoek niet meer te redden. “Natuurlijk kan ik het blad restylen om nieuwe abonnees te trekken. Maar veel trouwe lezers zijn verknocht aan onze formule. We kunnen beter zorgen dat we hen houden.”

Abonneebehoud hoopt ze te bewerkstelligen door het organiseren van kleinschalige en persoonlijke evenementjes. “Zoals de Lieve Eus-middag – genoemd naar de brievenrubriek van Özcan Akyol – en de Tour de France-avond met columnist Mart Smeets. Daar komen betrokken, dankbare lezers op af. Ze houden echt van ons.

Het Villamedia-interview met Cécile Koekkoek kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen