Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra van RTL naar SBS

Lodewijk Hoekstra maakt de overstap van RTL naar SBS. Hij gaat samen met Ivo Putman tv-tuinman Rob Verlinden opvolgen in het programma Robs Grote Tuinverbouwing, dat verdergaat als De Grote Tuinverbouwing. Dat heeft hij gisteren verteld aan Shownieuws. Verlinden is er blij mee. “Het nieuwe seizoen is een complete verandering. Ivo krijgt een assistei-presentator die heel andere dingen gaat vertellen: Lodewijk Hoekstra. Dat is een enorme aanwinst voor het programma.

Hij vervolgt: “We zitten in de fase van het nieuwe tuinieren, waarbij je duurzaam bezig moet zijn. Hij weet van alles over duurzaamheid.”

Zelf zegt Hoekstra: “Ik heb vroeger nog voor Rob gewerkt. Toen ik zestien was heb ik een jaar voor hem gewerkt. Ik heb hem daarna een tijd niet gezien en toen heb ik zijn plek opgevolgd bij Eigen Huis & Tuin en nu dan weer bij dit programma. Het is heel gek, maar op een of andere manier zijn onze levens met elkaar verbonden denk ik.”

Medio 2016 ging Hoekstra uit onvrede weg bij Eigen Huis & Tuin, maar vorig jaar presenteerde hij bij RTL 4 nog het programma Groene Handen. “Ik ben afgehaakt van televisie omdat ik meer wilde doen met gezondheid, duurzaamheid en groen. Ik krijg nu de kans bij dit programma.”

Bij NU.nl voegt Hoekstra toe: “RTL gaf me te weinig ruimte om te doen wat ik wil: laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is. Doordat ik bij RTL niets met die missie kon doen, ben ik gestopt. Ik ben daarom heel blij dat ik bij SBS wél die erkenning krijg.

De eerste aflevering van De Grote Tuinverbouwing is op zaterdag 1 september.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen