Tv-recensenten eensgezind positief over Ollolai-show

De tv-recensenten van de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad en Omroep MAX zijn eensgezind positief over het nieuwe dagelijkse RTL 4-programma Het Italiaanse Dorp: Ollolai. Dat is te lezen in de kiosk. Tv-kenner Ron Vergouwen van Omroep MAX denkt dat RTL hiermee een pareltje in handen heeft. “Terecht mooie kijkcijfers voor eerste aflevering van Het Italiaanse Dorp: Ollolai op RTL. Goed gemaakt, aansprekende deelnemers en raad, en gewoon ’n goed zomers sfeertje.

Het past perfect om half tien ’s avonds, vindt Vergouwen. “Oorspronkelijk bedoeld als GTST-vervanger in de zomer, maar 21.30 uur pakt nu goed uit, tussen De Slimste Mens en Jinek.

Kijkers hopen dat het ook in de komende weken lekkere slow-tv blijft zoals het nu is. “Ja, het kan inderdaad gewoon het beste lekkere slow-tv blijven. En vanaf maandag moeten ze wel de concurrentie aan met We Zijn Er Bijna, ook in Italië dit seizoen!

Volkskrant-recensent Gidi Heesakkers vindt dat dit programma de lekkere Ik Vertrek-sfeer heeft. “Het kan niet anders of ook de fans van emigratie-tv komen in veelbelovend Ollolai thuis.

Hij vindt het ook leuk dat RTL de dorpsbewoners hier serieus bij betrekt. “Leuk volk, deze Italianen, en een verfrissende keuze van de makers om ook de bewoners van het dorp bij het programma te betrekken.

Daar denkt Arjen Fortuin van NRC hetzelfde over: “De dorpsraad doet het programma goed. In de meeste emigratieprogramma’s is de inheemse bevolking decor, hier hoor je de dorpelingen over hun ideeën over de toekomst van hun streek.

Fortuin vindt het een leuk programma. “Er zijn weinig dingen waar RTL géén realitysoap in ziet. Maar eerlijk is eerlijk, de aftrap van Het Italiaanse Dorp: Ollolai was maandag veelbelovend.

En Maaike Bos van Trouw: “Italiaans leren, een bedrijf opbouwen, integreren: alles bij elkaar is het zeker interessant. Arrivederci!

De tv-recensies kunt u hier lezen: Volkskrant (via Blendle), NRC (via krantsite) en Trouw (via Blendle).

Lees ook: Opsteker voor RTL 4: Ollolai zit in lift omhoog (vanochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen