SBS 6 kopieert Gevaarlijkste Wegen van de Wereld

SBS 6 en producent Talpa komen met een schaamteloze kopie van het door Warner Bros geproduceerde BNNVARA-programma De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld. De SBS-variant heet Race tegen de Klok. Dat heeft de zender laten weten. De omschrijving van de show doet wel héél erg denken aan het origineel op NPO 3: “In Race tegen de Klok kruipen zes BN’ers achter het stuur voor een spannende en avontuurlijke autorally op de mooiste en meest uitdagende autoroutes ter wereld.”

SBS 6 heeft allerlei BN’ers gestrikt. Zo haalt Rico Verhoeven halsbrekende toeren uit op de gevaarlijke wegen van Kenia, verdwaalt Jelka van Houten in het mysterieuze Japan waar niemand Engels spreekt en beleeft André Hazes angstige momenten in het ruige Schotland.

In tegenstelling tot de NPO 3-show heeft SBS 6 er een spelelement in gegooid. “Het is zwaar, uitdagend en er is een constante tijdsdruk, want hoe sneller ze de route afleggen, hoe meer geld ze kunnen verdienen voor het goede doel.”

De BN’ers staan er niet alleen voor. “Twee co-drivers – bevriende BN’ers, familieleden of vrienden – helpen mee om de race tot een goed einde te brengen.”

Race tegen de klok is vanaf woensdag 22 augustus om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen