Sander Schimmelpenninck vindt NPO-lui gebrainwasht

Sander Schimmelpenninck, baas van de Quote, vindt de mensen binnen het publieke omroepbestel erg gebrainwasht overkomen. Dat zegt hij vandaag in De Telegraaf. Schimmelpenninck debuteert vanavond als presentator bij de NPO, namelijk van het WNL-programma De Opvolgers. Hij heeft daardoor een ‘spoedcursus Hilversum’ gehad, maar is niet gecharmeerd. “Ik vind beeld super interessant, maar Hilversum niet. De huidige televisie is te veel middensegment.

Hij vervolgt: “Je wilt niche of échte massa die Nederland overstijgt, maar de publieke omroep doet geen van beide door de manier waarop ze is ingericht.

De NPO bestaat uit veel te veel lagen, vindt Schimmelpenninck. “Als je voor de NPO een documentaire wilt maken, dan zoek je eerst een omroep en dan een producent. Dan heb je al meteen allemaal mensen aan tafel die zijn gebrainwasht om op de Hilversumse manier te denken.”

Vervolgens moet je bedenken op welke van de drie kanalen je je gaat richten. Dan is de creativiteit platgeslagen en is er uiteindelijk maar heel weinig geld voor de echt belangrijke dingen.

Het Telegraaf-interview met Sander Schimmelpenninck kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen