RTL 5, de 3FM van televisie, weer bijna uit top 15

RTL 5, de 3FM onder de tv-zenders, is woensdagavond bijna wéér uit de zender top 15 gevallen. De serie-avond met Player en Tyrant blijft dramatisch slecht bekeken, ook als er rekening wordt gehouden met de concurrentie van voetbal. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door deze combinatie op prime time vloog RTL 5 twee weken geleden voor het eerst uit de dagelijkse top 15 van meest bekeken zenders van de avond, en gisteren bleef de zender steken op plek vijftien.

Player was op prime time goed voor 23.000 kijkers (0,4 procent) en Tyrant voor 17.000 kijkers (0,3 procent). De series concurreerden met de halve finale van het WK Voetbal tussen Engeland en Kroatië, maar ook in de vooravond – toen geen voetbal te zien was – waren de cijfers slecht. Het marktaandeel piekte in dat tijdvak op 1,7 procent.

RTL 5 werd op de avond van de halve finale van het WK aan alle kanten ingehaald. De nichezenders TLC, Eurosport, FOX Sports Eredivisie 1, Discovery Channel en BBC First deden het stuk voor stuk beter, blijkt uit de cijfers over gisteren.

De jongerenzender van RTL scoort alleen sporadisch goed, namelijk met eventseries als Expeditie Robinson en Temptation Island. Het station mist met name een herkenbare programmering in de vooravond en op de late avond.

Lees ook: RTL 5 is de 3FM van televisie: niet meer in zender top 15 (28 juni)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen