Prinses Laurentien laat zichzelf afkatten op NPO 1

Prinses Laurentien van Oranje laat zich vanavond op televisie behandelen als een gewone vrouw. Ze zit in de allereerste aflevering van het nieuwe MAX-programma Eindredactie, waarin BN’ers het vak van tv-eindredacteur onder de knie proberen te krijgen, en daarin wordt ze op een gegeven moment zelfs afgekat. Als ze op plechtige toon een voice-over inspreekt, roept een tv-maker: “Ik heb tegen jou gezegd dat ik hard ga zijn. Dit is net alsof je de troonrede aan het voorlezen bent.

Prinses Laurentien stond gisteren voor de camera van RTL Boulevard en werd daar gevraagd naar deze sneer. Ze kan er wel om lachen. “Ik zei: ‘Ik wil echt dat jullie zeggen of dit oké om naar te luisteren is.’ Wat heel belangrijk was, denk ik, is dat je aan de voorkant de toon zet van: zo gaan we met elkaar om. Ik daagde iedereen heel erg uit om niet voorzichtig te zijn met mij.

Peter R. de Vries begrijpt niet dat zijn collega’s zo verbaasd zijn over de directheid van de betreffende tv-maker. “Het zou toch ook een bloody shame zijn als hij dat niet deed? Ik snap niet dat jullie dit allemaal zo bijzonder vinden. Als iemand nou die job aanneemt, die gaat inspreken en het klinkt voor geen meter, dan zou die eindredacteur toch geen knip voor de neus waard zijn als hij dat liet passeren?”

Al met al is Laurentien dus vanavond te zien als tv-eindredacteur. Het grootste deel van het programma bestaat uit backstagebeelden; aan het eind is het door haar gemaakte tien minuten durende item te zien. Daarin brengt ze laaggeletterdheid onder de aandacht, wat ook de reden zal zijn van haar deelname.

Volgende week is Bennie Jolink de hoofdpersoon. Naar aanleiding van deze twee afleveringen hoopt MAX dat er interesse is voor een heel seizoen van zes afleveringen.

Eindredactie is vanavond om 21.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen