Positieve reacties op nieuwe ochtendshow NPO Radio 2

Jan-Willem Roodbeen is succesvol van start gegaan als de opvolger van Gerard Ekdom in de ochtendspitsuren op NPO Radio 2. Hij heeft erg veel positieve reacties ontvangen. Dat vertelt de presentator aan het ANP. Jan-Willem Start Op is de eerste in een serie nieuwe ochtendshows die van start gaat op de Nederlandse radio. “Ik kan me niet herinneren dat er in de recente radiogeschiedenis zo veel ochtendshows op hetzelfde moment veranderden“, zo laat Roodbeen weten.

Roodbeen vindt het een mooi moment om van start te gaan. “Wij zijn nu begonnen, straks Gerard, Edwin Evers gaat weg in januari en niemand weet welke kant het opgaat. Wat wij gaan doen is ons stinkende best en het beste ervan hopen.”

Het vooruitzicht is in elk geval goed. “Als ik kijk wat voor reacties we vandaag al kregen, zoveel liefde van luisteraars. Terwijl zij ook moeten wennen misschien, want het is hun ochtendritme dat in een keer veranderd is.

Voorafgaand aan de eerste uitzending van zijn ochtendshow vroeg het AD aan Roodbeen waarom hij denkt dat de NPO hem op het belangrijkste tijdslot van de marktleider heeft gezet.

Roodbeen: “Ik ben niet cynisch, kan slecht tegen onrecht en hou er erg van te zoeken naar de kern. Als dingen niet lukken, komt het omdat er geen wil is. Waar ontbreekt die wil en bij wie, vraag ik me altijd af. Want als die er wél is, kan eigenlijk alles. Dan is the sky the limit.”

Maar ik ben ook geen sensatiezoeker, ik zal mijn broek niet laten zakken in de show. Het mag best ondeugend en op het randje zijn, maar wel vanuit je eigen nieuwsgierigheid. Ik zal niet iets bedenken om de volgende dag de krant te halen.

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen