Paul Römer voelt zich aangevallen door Jan Slagter

De plannen die NTR-baas Paul Römer heeft met de NPO worden niet juichend ontvangen door Omroep MAX-baas Jan Slagter, en dat laat hij blijken ook. Waar hij recent op NPO Radio 1 al pleitte voor de opheffing van de NTR, haalt hij dit weekend in Het Parool wederom uit naar zijn omroepcollega.”Nou, ja. De NTR heeft een budget van 72 miljoen euro. Je zou dus nog 10 miljoen overhouden“, reageert hij, wijzend op de bezuiniging van 62 miljoen euro op de publieke omroep.

Slagter vindt de plannen van Römer, die pleit voor de omvorming van de afzonderlijke omroepen tot productiehuizen, erg slecht. “Dat is een oud plan, gepikt van staatssecretaris Medy van der Laan. En het is ook een slecht plan.

Volgens Römer werken al die verschillende omroepen niet meer anno 2018. Slagter: “Römer – of Drömer, zoals hij inmiddels wordt genoemd – deed alsof het elke dag moord en doodslag is binnen de publieke omroep. Dat is nonsens.

Bovendien verwijt Slagter zijn collega ook elitair te zijn: “Dat er meer onderzoeksjournalistiek, kunst en cultuur op tv moeten komen, is ook maar een mening. Mevrouw Janssen van driehoog-achter, die dolgraag naar Heel Holland bakt kijkt, betaalt net zo veel aan de publieke omroep als Paul Römer.

Römer reageert kort en krachtig: “Drie keer genoemd in een interview met Jan Slagter. Een keer als belastingbetaler, een keer als drömer, en een keer als dief. Klasse Jan!

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen