Paul de Leeuw krijgt gratis upgrade van British Airways

Paul de Leeuw heeft zijn status als BN’er ingezet om een gratis upgrade te regelen bij British Airways. Dat is te lezen in zijn column in het AD. De Leeuw vloog van Amsterdam naar New York en wilde zonder extra te betalen in de duurste reizigersklasse zitten. “‘Krijg ik een upgreet?’ De BA-stewardess lacht en print een nieuwe boardingpass uit. ‘En mijn partner dan?’ In je eentje onbeperkt champagne drinken en nootjes eten, dat is niet echt een leuk begin van de vakantie.

Hij regelde uiteindelijk ook een luxe plek voor zijn man. “Weten de medepassagiers in deze klasse wel dat we zijn upgegreet? Ik zou er zelf de pest in hebben als je het volle pond betaalt en je ziet vlak voor je een dik en lang homostel kirrend van genot om nog meer champie met jus d’orange vragen.”

Dankzij zijn gratis upgrade had De Leeuw een stoel in totale ligstand. “Opeens word ik ruw wakker geschud door mijn man, want ik blijk de hele boel bij elkaar te snurken. Een passagier naast me stoort zich daaraan en de stewardess vraagt mijn man er iets aan te doen.”

Gênant, vond De Leeuw. “‘Sorry. Wat erg’, fluister ik. ‘Misschien heeft die man wel 10.000 euro betaald voor deze stoel en dan snurk ik hem wakker!’

Uiteindelijk werd het een behoorlijk turbulente vlucht. Daarover schrijft De Leeuw in zijn AD-column, die u kunt lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen