Opvolger Wilfred Genee debuteert: ‘Big shoes to fill’

Bart Nolles treedt vanavond in de voetsporen van Wilfred Genee als de nieuwe presentator van de wielertalkshow Tour du Jour op RTL 7. “Ik sta daar zelf redelijk nuchter in, hoewel het natuurlijk wel big shoes to fill zijn“, vertelt hij in De Telegraaf. Wat leert hij van Genee? “Wat ik van Wilfred heel knap vind, is dat je niet merkt dat hij er zonder enorme wielerkennis mee is begonnen. Hij weet zich goed in te lezen, ziet in dat de grootse kennis van de gasten aan tafel moet komen.”

Zo staat Nolles er naar eigen zeggen ook in. “Ik weet als sportverslaggever en presentator echt wel wat van wielrennen, maar mensen als Michael Boogerd en Stef Clement zijn de mannen die je moet hebben om alle details te krijgen.”

Net als VI Oranje Blijft Thuis moet ook Tour du Jour leuk zijn voor mensen die minder van wielrennen houden. “We zitten op een terras met publiek erbij, misschien met wat live muziek.”

Is hij niet jaloers op Filemon Wesselink, die de reportages op locatie maakt? “Nee hoor, ik heb m’n portie in Rusland wel gehad.”

Tour du Jour is vanavond rond 22.00 uur te zien en vanaf morgen rond 20.30 uur op RTL 7.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen