Nynke de Jong hekelt Amsterdams gedrag in talkshows

Nynke de Jong, columniste van het AD en bekend van De Slimste Mens, vindt dat de talkshows op de nationale televisie soms wel heel erg incrowd Amsterdams overkomen. Dat zegt ze vandaag in de krant. Alle landelijke talkshows komen vanuit Amsterdam: De Wereld Draait Door, M, Pauw, Jinek én RTL Late Night. De Jong vindt dat veel Amsterdammers net doen ‘alsof er buiten de ring A10 geen leven mogelijk is’. “Die graag cultiveren dat Amsterdam het centrum van de wereld is.”

Dat komt soms ook een beetje tot uiting in de nationale talkshows, aldus De Jong. “Ik rol ook altijd met mijn ogen als in een talkshow gesproken wordt over ‘Zuid’ zonder daarbij te vertellen over welke stad het gaat. Wat bedoel je? Beveland? Soedan? Of moet ik er klakkeloos van uitgaan dat we het over Amsterdam hebben?

Overigens vindt De Jong de kritiek dat een liveverslag van de opening van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn niet thuishoort op de nationale televisie wél overdreven. “Het is een interessant project, of je er nou blij mee bent of niet. Bovendien: toen de Erasmusbrug in Rotterdam werd geopend, stond de NOS er ook live bovenop.”

De Jong wijst ook op de liveverslagen van de opening van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad, de Giro in Apeldoorn, Oerol op Terschelling en Pinkpop in Landgraaf.

De AD-column van Nynke de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen