NTR zwijgt over salaris Mariëlle Tweebeeke

De NTR wil niet zeggen of Mariëlle Tweebeeke de afgelopen jaren evenveel verdiende als Twan Huys bij het programma Nieuwsuur. Hun salariëring is geheim. Dat heeft omroepbaas Paul Römer gezegd op NPO Radio 1. Vrouwen verdienen over het algemeen minder dan mannen. Zo wordt vermoed dat Huys de afgelopen jaren meer kreeg dan Tweebeeke. “Dat zal ik je niet vertellen, maar het gaat niet alleen over man en vrouw, maar ook over hoe lang je het al doet“, zegt Römer.

Als Tweebeeke inderdaad minder verdiende, dan ligt dat niet per se aan haar vrouwzijn. “Iemand die al twintig jaar op een bepaalde plek zit, heeft natuurlijk al twintig jaar salarisverhoging en groei. Als er iemand naast komt zitten die het drie jaar doet is het logisch dat daar een verschil van salaris in zit“, zegt Römer.

Zelf zou hij een vrouw nooit minder betalen omdat ze vrouw is. “Ik kan me niet voorstellen dat als je voor een baan twee mensen aanneemt en dat je de één 100 en de ander 75 geeft, omdat het man en vrouw zijn. Ik kan me dat niet voorstellen.”

Er zijn nog wel verschillen, maar ik denk dat die uit een andere tijd voortkomen.

Lees ook: Martine en Sybrand krijgen evenveel geld van MAX (30 juli 2017)

Foto: NTR, Stefan Heijdendael

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen