NTR vindt dat NPO te veel dramaseries laat maken

De NPO laat te veel dramaseries maken. Met tussen de vijftien en twintig titels per jaar lijkt kwantiteit nu boven kwaliteit te gaan. Dat beklag doet NTR, de publieke omroep achter series als A’dam – E.V.A. en Hollands Hoop, vandaag in het AD. Met veel drama denkt de NPO online beter te kunnen concurreren met giganten als Netflix. “Persoonlijk vind ik dat te veel, ik houd het niet meer bij“, vindt Marina Blok, hoofd drama bij NTR. “De vraag moet eerder zijn hoe we ons kwalitatief staande houden.

Volgens haar is de NPO nu een beetje aan het overdrijven. “Het komt niet altijd de kwaliteit ten goede. Ik noem geen titels, want ik weet dat al deze makers enorm hun best doen met een vaak zeer beperkte hoeveelheid geld.

Bloks roep om kwaliteit boven kwantiteit heeft ook te maken met het besluit van de NPO om geen drama meer uit te zenden op NPO 2. “Daar zijn vaak vernieuwende series te zien, die niet per se op het grote publiek mikken.”

De serie over Annie M.G. Schmidt uit 2010 werd te ingewikkeld bevonden voor het brede NPO 1. “En NPO 3 heeft een jonger profiel. Waar komen dergelijke series straks dan wél terecht?

Het AD-artikel ‘Dramafabriek draait te hard’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen