NPO 1 met grote talentenjacht voor kunstschilders

NPO 1 komt in het voorjaar van 2019 met een talentenjacht waarin op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland. Het programma heet Project Rembrandt. Dat heeft de uitzendende omroep NTR laten weten. In de eerste aflevering gaan tientallen uiteenlopende kandidaten naar een ‘Schilderbootcamp’. Dat kunnen kandidaten zijn die al langer als hobby figuratief schilderen, maar ook meer abstracte kunstenaars of zelfs graffiti-artiesten.

De enige voorwaarde is dat het amateurs zijn. “Dus zolang ze (nog) maar niet van de figuratieve ambacht hun beroep hebben gemaakt. Tijdens de bootcamp worden zij getest op hun basis skills.”

Vervolgens gaan twaalf gepassioneerde talenten door. “Zij proberen in een half jaar tijd zich het oude ambacht van kunstschilder meester te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken en verder te ontwikkelen.”

Iedere aflevering moeten de deelnemers nieuwe opdrachten uitvoeren en treden op deze manier in de voetsporen van de leerlingen van Rembrandt. “De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury. Zij bepalen: wie gaat er door en wie valt er af?

Opgeven voor het programma kan nog tot en met 22 juli via de website projectrembrandt.nl.

De opnames starten half september en het televisieprogramma zal in het voorjaar van 2019 uitgezonden worden door de NTR op NPO 1.

Foto: Public Domain

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen