Nagesynchroniseerde Barry Atsma massaal afgekraakt

Nederland zit niet te wachten op nagesynchroniseerd drama op televisie. Het eerste grote nasynchronisatieproject van de NPO – de Duitse dramaserie Bad Banks waarin ‘onze’ Barry Atsma een rol speelt – leverde dinsdagavond bakken met kritiek op. Dat is te volgen op Twitter. De sociale media stroomden vol met kijkers die Bad Banks niet te doen vonden met al die achteraf erin gemonteerde Nederlandse stemmen. Monica: “Zonder nasynchronisatie zou het een leuke serie zijn geweest.

Nog nooit was Twitter het zo over iets eens. “Alle mensen die ik volg misbruiken Twitter om hun ongenoegen over de nasynchronisatie van Bad Banks te uiten. 😭😕“, zegt Coen.

En Jeroen: “Gewoon uit nieuwsgierigheid: is er iemand die wél positief is over het nasynchroniseren van #BadBanks?

Sylvia: “Gelukkig, ben niet de enige die de nasynchronisatie niet zo’n succes vond. Wat ik miste was de emotie en spanning. Volgens mij zit deze serie goed in elkaar. Kwam nu niet over.

En kijker Walter: “In Duitsland spreken ze Duits, geen Nederlands. Verschrikkelijk die na-synchronisatie van #badbanks Graag voortaan weer ondertitelen, dat is veel natuurlijker!

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vond sommige dingen té letterlijk vertaald en roept de NPO op hier vooral niet mee door te gaan. “Bad Banks is een lekker spannende serie, maar de nasynchronisatie is een mindfuck die – tut mir leid – net iets te bizar is.

Veel media berichten over dit mislukte experiment van de NPO. “Kijkers kraken nasynchronisatie Duitse serie Bad Banks massaal af“, aldus het AD. En Televizier: “Kijkers haten nasynchronisatie Bad Banks.

Ondanks de negatieve reacties zijn ook de komende vijf afleveringen gewoon met de nagesynchroniseerde versie te zien op NPO 1. “Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en we moeten het experiment natuurlijk wel de tijd geven“, aldus de NPO.

Foto: Avrotros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen