Naast Corry ook Imca Marina miskend door Avrotros

De AVROTROS blijft grootheden uit de Hollandse muziekwereld schofferen. Niet alleen Corry Konings, maar ook ‘Hoor mij aan, pessimisten! / Van Zierikzee tot Ameland’-zangeres Imca Marina voelt zich miskend door de volkse omroep. Dat laat ze weten in de Weekend. Marina zit in 2019 zestig jaar in het vak, maar vreest dat de Avrotros haar niet gaat benaderen voor een documentaire of een deelname aan De Beste Zangers. Je moet tegenwoordig Smit of Schilder heten voor wat airtime, briest ze.

Ze is het goed zat. “Als ik zie hoe ze in Nederland met de oudere artiesten omgaan dan verwacht ik eerlijk gezegd niet dat die documentaire er zal komen. De omroepen zijn tegenwoordig alleen nog maar geïnteresseerd in rappers, Frans Bauer, Ali B of als je uit Volendam komt.

Anders hadden ze ook wel aandacht besteed aan mijn goede vriendin Corry Konings, die dit jaar maar liefst vijftig jaar in het vak zit en nog iedere week in Nederland en België optreedt. Maar die heeft niks gehoord. Dat is toch schandalig. Zeker als je weet hoeveel die vrouw voor het Nederlandse levenslied heeft betekend“, vervolgt ze.

Datzelfde geldt voor Bonnie St. Claire, meent Marina. “Die zat vorig jaar vijftig in het vak en heeft ik weet niet hoeveel hits op haar naam staan. Ook zij is doodgezwegen door die Hilversumse omroepen. Ze halen haar alleen maar tevoorschijn als ze de draak met haar kunnen steken.”

Zou ze ja zeggen als Jan Smit haar zou vragen voor Beste Zangers? “Ik kan gemakkelijk ja zeggen, want de kans dat dat gebeurt schat ik heel klein in. Hij mag in mijn plaats ook Corry of Bonnie uitnodigen.

Heeft ze nog iets te klagen? Ja, over het Toppers-concert waar ze als gastartiest voor 210.000 mensen optrad. “Ik heb mijn normale gage van 2.000 euro per optreden gekregen. Dat is niet netto hoor, daarvan moet mijn boekingsagent nog worden betaald en de btw en de belasting gaan er van af.

De uitspraken van Imca Marina over de AVROTROS staan niet op zichzelf. Keer op keer klagen artiesten dat ze maar geen aandacht krijgen van nationale media. Niet alleen AVROTROS is vaak het haasje, maar ook 100% NL krijgt vaak kritiek.

Konings zorgde vorig jaar voor een enorme rel met haar kritiek op AVROTROS. Een overzicht vindt u onderstaand:

Corry Konings: ‘Omroep MAX negeert mij gewoon’ (3 oktober 2017)
Muziekfeest op het Plein boycot Corry Konings (4 oktober 2017)
Corry Konings boycot Beste Zangers (5 oktober 2017)
Avrotros ontkent boycot Corry Konings (9 oktober 2017)
Corry Konings-tapes: reconstructie gesprek Avrotros (11 oktober 2017)
Corry Konings niet gevraagd voor oudjaars-Muziekfeest (12 oktober 2017)
Jan Smit ziet Corry Konings graag in Beste Zangers (13 oktober 2017)
Corry Konings definitief niet in oudejaars-Muziekfeest (17 oktober 2017)
Corry Konings: ‘Jan Smit houdt praatjes voor de bühne’ (22 november 2017)
Corry Konings heeft niet meer gebeld met Avrotros (9 februari 2018)

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen