Lex Gaarthuis wijkt voor Gerard Ekdom naar late avond

Lex Gaarthuis blijft in dienst bij Radio 10, ook nu hij in de ochtendspits moet plaatsmaken voor dé nieuwe ster van de zender: Gerard Ekdom, die is weggehaald bij NPO Radio 2. Hij krijgt een programma in de avond. Dat heeft het station laten weten. Ekdom debuteert op maandag 3 september in de ochtend van Radio 10 en op diezelfde dag begint Gaarthuis met zijn programma in de avond, dagelijks van 21.00 tot 0.00 uur. Op dat tijdslot zendt het station nu nog non-stopmuziek uit.

Het huidige programma van Gaarthuis heet Goeiemorgen Lex, maar aangezien hij naar de avond verhuist neemt hij afscheid van die titel. Er is gekozen voor de nieuwe naam Laat Met Lex.

Wel komen een aantal populaire onderdelen uit zijn huidige programma terug, zoals de Guestlist waarin BN’ers zijn show eenmalig overnemen en hun favoriete hits laten horen.

Lex Gaarthuis heeft er wel zin in. “Na tien jaar ochtendshows presenteren ga ik nu die andere show op mijn radio-bucketlist maken: een eigen late-night show. Toen ik deze wens uitte binnen Radio 10 werd er meteen enthousiast op gereageerd. Ik ben er blij mee dat ik ook de komende jaren onderdeel blijf van het leukste radiostation van Nederland.

Zenderbaas Roland Snoeijer is eveneens verheugd. “Steeds meer luisteraars hebben het unieke geluid van Radio 10 de afgelopen tijd ontdekt en nu bieden we ook in de late avond een uniek programma. Lex is de perfecte host om de dag mee af te sluiten, met humor en openheid en interactie met de luisteraars. We zijn dan ook erg blij dat hij zijn contract bij Radio 10 heeft verlengd.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen