Journalisten woest over betaalde kiss & ride Schiphol

Journalisten ergeren zich groen en geel aan de aankondiging van Schiphol dat ze werkt aan plannen voor een betaalde kiss & ride, waarbij je moet betalen als je iemand komt ophalen of wegbrengen. Dat is te volgen op sociale media. ‘Cash voor kusje’, luidt de kop van De Telegraaf. Wat de reden is voor de betaalde kiss & ride? “De beschikbare ruimte op de luchthaven wordt steeds krapper, omdat het aantal reizigers blijft doorgroeien. Daarnaast willen we de vervuiling terugdringen“, aldus Schiphol.

Volgens de krant wil Schiphol straks vijf euro hebben als je iemand komt halen of brengen. Met tien miljoen ‘autobewegingen’ per jaar is dat een flinke cashcow voor de luchthaven.

Wat journalisten vooral stoort is de hypocrisie die Schiphol tentoonspreidt op de voorpagina van De Telegraaf. Het is immers vrij lachwekkend dat Schiphol begint over vervuilende auto’s, aangezien een opstijgende Boeing 747 evenveel fijnstof uitstoot als een miljoen vrachtwagens.

RTL-journalist Olaf Koens moet erg lachen om het vervuilingsargument. “Het staat er echt. Op de voorpagina!“, zegt hij.

Geert Gordijn, ook RTL-journalist: “Het lef. Het lef om deze hypocriete redenering op te voeren om te verhullen wat je werkelijk wilt doen: elke laatste cent uit elke reiziger knijpen. Tip, Schiphol: doe anders ook betaalde toiletten, betaalde bagagekarretjes, betaalde lucht om te ademen…

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden: “Haha, wat is deze Schiphol? A) Waarschijnlijk is opstijgen één A380 per dag vervuilender dan ál die kissandrides bij elkaar, B) er is geen 24/7 openbaar vervoer als alternatief, C) moet werkelijk álles geld gaan kosten in deze wereld?

Nieuwe Revu-baas Jonathan Ursem: “€5 om een reiziger af te zetten is inderdaad exact dat. #Schiphol.

Shownieuws-ster Maurice Wijnen: “Schaam je diep Schiphol, om mensen af te zetten die iemand wegbrengen. Je was ooit beste airport en nu behoorlijk aan het afglijden. Doodzonde.

Schiphol wil de veranderingen volgend jaar al doorvoeren.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen