Janine Abbring niet jaloers op Margriet van der Linden

Janine Abbring, presentatrice van de talkshow Zomergasten en eindredacteur van Zondag Met Lubach, is niet jaloers op omroepcollega Margriet van der Linden. Dat vertelt ze in gesprek met NRC Handelsblad. Van der Linden heeft de eer gekregen om het zevenuurslot van NPO 1 te delen met Matthijs van Nieuwkerk. Het is een drukke baan en daar heeft Abbring veel bewondering voor. “Ik heb diep respect voor de Margrieten, Matthijsen en Eva’s die vijf dagen in de week presenteren.”

Vijf dagen in de week een talkshow is niet niks, aldus Abbring. “Wat een opoffering! Ik vind zes weken een wekelijks ritme al heftig.”

Zou zij geen dagelijkse talkshow willen presenteren? Dat is immers een prestigieuze taak. “Nee, ik denk niet dat ik dat nu zou willen en kunnen.”

Voorlopig concentreert Abbring zich op de komende editie van Zomergasten. Ze kreeg vorig jaar weinig kritiek op haar presentatie. “Nasty comments gingen vooral over mijn uiterlijk. Als vrouwelijke presentator kwek of onderbreek je al snel – iets wat ze van een man nooit zouden zeggen.”

Nu ik geen debutant meer ben maar ‘een opgehemelde vrouw’ zal het er waarschijnlijk wat harder aan toegaan. Schietschijf zijn doet pijn, maar het hoort erbij“, besluit ze in de krant.

Foto: Lenny Oosterwijk, VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen