Jan Versteegh wil dat PowNed-bobo’s salaris inleveren

Jan Versteegh vindt dat het salaris van PowNed-bobo’s Dominique Weesie en Rutger Castricum gekort moet worden. Dat heeft hij gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Weesie en Castricum pakken 213.000 en 197.000 euro per jaar. Vanwege de overgangsregeling zitten ze boven de NPO-norm van 181.000 euro per jaar. “Zo’n overgangsregeling: ik zou daar paal en perk aan stellen. Maar ik zit er niet boven, dus mij raakt het sowieso niet“, reageert Versteegh.

Versteegh, die bij PowNed begon maar tegenwoordig voor BNNVARA werkt, vindt het wel erg veel geld. “Ze doen er weinig voor, maar ik kan er weinig van vinden, want ze zijn binnen de regels. Ik vind dat als je betaald wordt van belastinggeld, dat het goed is dat er dan een plafond is. Dat plafond is 181.000 euro en dat is gewoon echt heel veel geld.

Zelf verdient Versteegh minder dan 181.000 euro per jaar. “Ik ben geen Dominique Weesie of Rutger Castricum. Zij zijn die omroep begonnen om Hilversum op te schudden, maar dat is natuurlijk niet echt gebeurd. Er is niks veranderd. Ze hebben volgens mij uitzendrechten tot 2021. Zou ik dan begrijpen dat ze nog even proberen om daar zelf beter van te worden?

Ziet hij een overstap naar RTL of SBS, waar je tonnen boven de norm kan verdienen, niet zitten? “Als er een goed programma-aanbod komt: zeg nooit nooit. Ik heb tot februari 2019 een contract bij BNN en daarna kijken we weer verder.

Foto: Avrotrosx

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen