Jan Slagter wil geen nasynchronisatie van Homeland

Jan Slagter hoopt dat de NPO zijn favoriete serie Homeland niet besluit na te gaan synchroniseren. Hij ziet die serie het liefst in de originele versie. Dat heeft de baas van Omroep MAX gezegd in het mediaforum op NPO Radio 1. De NPO heeft opeens bedacht dat het een goed idee is om ondertitels in te ruilen voor nasynchronisatie, maar de eerste nagesynchroniseerde serie Bad Banks leverde dinsdag zó veel kritiek op – daar lusten de honden geen brood van. Ook Slagter is geen fan.

Slagter zat dinsdag ook voor de buis om te kijken naar Bad Banks. “Het klinkt als een hoorspel, vond ik toen ik er naar zat te kijkenen te luisteren. In het begin focus je alleen maar op die stemmen en kijk je of het sync loopt. Dat lukt natuurlijk niet altijd. Je bent daardoor sowieso enorm afgeleid.

Nasynchronisatie is niet iets voor de Nederlandse televisie, aldus Slagter. “Gaandeweg de aflevering begon ik het wel een beetje te vergeten. Het is een leuk experiment, maar ik moet er niet aan denken dat ze mijn favoriete serie Homeland of The Bridge gaan nasynchroniseren. Dat moeten ze echt niet doen.

Het leidt af en het past niet, vindt hij. “Er wordt geacteerd in een studio. Als wij nu zo met elkaar praten, dan heb je mijn lichaamstaal en de manier waarop je naar mij kijkt, en daar reageer ik op. Dat kun je nooit namaken in een studio.”

Het is een goed experiment. Het wordt natuurlijk wel behoorlijk afgekraakt door allerlei kranten, maar het is een experiment. Stel dat het hartstikke was meegevallen en het fantastisch was… Je moet natuurlijk wel dingen proberen. Het is een goed experiment, het kost ook geen honderdduizenden euro’s, maar we zijn zo gewend aan ondertiteling. Bij Duitse series wil je ook de Duitse taal horen.”

Foto: NPO

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen