Jan Slagter begrijpt ophef over Andere Tijden niet zo

Omroep MAX-baas Jan Slagter begrijpt alle ophef om het korten van de NTR-titel Andere Tijden niet zo. Hij heeft er geen bezwaar tegen dat het programma van Hans Goedkoop onder druk staat. Dat laat hij weten aan NU.nl. Slagter wijst op de uitleg van de NPO dat het hier niet gaat om een bezuinigingsmaatregel maar om programmatische vernieuwingen: de budgetten worden verdeeld. “Het kan helemaal geen kwaad om de programmering eens tegen het licht te houden.”

Met vernieuwing heeft Slagter geen moeite. “Het is echt niet zo dat Frans Bauer voor Andere Tijden in de plaats komt. Er komt een vergelijkbaar journalistiek programma voor terug, hoewel het wat goedkoper wordt gemaakt.”

Als mensen programma’s als Brandpunt+ en Tegenlicht zo erg waarderen, dan moeten ze er ook wel naar kijken, aldus Slagter. “Het is zonde van het geld als er maar 100.000 mensen kijken naar een programma dat voor 150.000 euro is gemaakt.

Maar bij de NPO draait het toch niet om kijkcijfers? “Het klopt dat het niet om de kijkcijfers draait, maar je kunt er wel naar streven dat naar een programma 300.000 in plaats van 100.000 mensen kijken. Dezelfde inhoud in een ander vaatje.

Het NU.nl-artikel ‘Weer bezuinigingen: Hoe moet het verder met de publieke omroep?’ kunt u hier lezen.

Foto: Omroep MAX, Hans Vink

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen