Ilse Warringa laat schnabbeltonnen Juf Ank liggen

Ilse Warringa had deze zomer flink binnen kunnen lopen door het land door te gaan als haar typetje Juf Ank, maar ze laat die schnabbels bewust liggen. Dat vertelt de actrice in gesprek met de Story. Warringa laat het allemaal aan haar voorbijgaan. Ze ziet het niet zitten om de hele tijd Juf Ankje te spelen. “Als ik had gewild, had ik als Juf Ank lintjes kunnen doorknippen voor 1500 euro en gekke optredens kunnen verzorgen voor een paar duizend euro, maar dat heb ik niet gedaan.”

Waarom niet?“, vervolgt ze. “Omdat ik in mijn leven veel verschillende rollen wil spelen en ik niet voortdurend aan Juf Ank herinnerd wil worden. Ik wil geen Harry Piekema van de supermarktketen worden.”

Ze had er wel rijk van kunnen worden. “Misschien ben ik daardoor wel een dief van mijn eigen portemonnee geweest. Ik had immers flink uit kunnen pakken, maar ik vind geld ontzettend onbelangrijk. Dat klinkt heel nobel, maar het is echt zo.”

En nee, niet omdat ik heel veel heb. Juist niet. Maar geld heeft me nooit geïnteresseerd. Bovendien wil ik graag verschillende dingen doen. Het is een rol, hè. Ik bén geen Juf Ank, ik spéél Juf Ank.”

Het Story-interview met Ilse Warringa kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen