Gerard Ekdom reageert op geruchten over megasalaris

Gerard Ekdom maakt met zijn overstap van NPO Radio 2 naar het Radio 10 van John de Mol ook een flinke salarissprong. Om hoeveel het precies gaat wil hij niet zeggen. Dat vertelt de radio-dj in de Playboy. Ekdom mag bij de NPO niet meer dan 181.000 euro per jaar verdienen, maar gaat dankzij De Mol naar een jaarsalaris van 500.000 euro, stelt het mannenblad. “Geld is voor mij niet het belangrijkste en ik ga ook geen bedragen noemen“, reageert de presentator resoluut.

Vijf ton is geen onrealistisch bedrag: Mattie Valk bedonderde zijn radiomaatje Wietze de Jager immers voor zes ton en een Tesla en Frank Dane zou 500.000 euro gaan verdienen als opvolger van Edwin Evers.

Ekdom: “Ik heb echt niet de hoofdprijs gekregen. Maar nogmaals: ik ga geen bedragen noemen. En nogmaals: de poen is mooi meegenomen, maar veel minder belangrijk dan de inhoud van mijn werk. Het lijkt me sterk dat ik nu ineens de best betaalde radio-dj ga worden. Ik ben ook helemaal niet bezig met de vraag wie de beste radio-dj’s zijn.

De presentator heeft vier dingen op laten nemen in zijn contract die voor hem erg belangrijk zijn. “Cruciaal zijn voor mij vier punten en ik heb ook in mijn driejarige Talpa-contract laten opnemen dat die worden nageleefd: artistieke vrijheid, creativiteit, sfeer en toekomst.

Het Playboy-interview met Gerard Ekdom kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 2

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen