GeenStijl vindt RTL Boulevard hypocriet inzake Paay

GeenStijl vindt RTL Boulevard meer dan hypocriet in de zaak rondom de plassekstape van Patricia Paay. Dat laat het weblog weten in reactie op de 30.000 euro schadevergoeding die ze aan haar moet betalen. GeenStijl moet dokken, omdat ze vorig jaar linkte naar haar seksfilmpje op Twitter. In de dagen ervoor had RTL Boulevard de voyeuristische kijker al avonden lang lekker gemaakt door te zeggen dat iedereen achter de desk, echt iedereen, het filmpje al lang en breed gezien had.

Ja, ik heb ze gezien. Die wil je niet publiekelijk, zeker niet in haar positie“, zei John van den Heuvel. En Winston Gerschtanowitz: “Ik heb ook een aantal beelden gezien. Het was een stoute avond, zeg maar.

Bridget Maasland: “Bijna iedereen binnen de media heeft die filmpjes volgens mij al gezien.

Gerschtanowitz: “Het is afwachten waar ze opduiken.

Paay had de pech dat ze ten tijde van de plasseksrel geen gezicht was van RTL, aangezien Boulevard collega’s wél altijd de hand boven het hoofd houdt. Als Humberto Tan levend urinoirtje had gespeeld met iemand, dan zou Boulevard dat hooguit twee weken later ergens in de aftiteling hebben vermeld.

Nadat RTL Boulevard de kijker dagenlang nieuwsgierig had gemaakt, lekte het filmpje uit via Twitter en linkte GeenStijl daar naartoe. Vervolgens sprak Boulevard er schande van.

GeenStijl: “Wat is nu erger? Het handelen van de Hilversumse media – RTL Boulevard en de door Paay zelf ingeschakelde Peter R. de Vries voorop – die riepen hoe erg en hoe strafbaar het allemaal was, maar tegelijkertijd over elkaar heen buitelden met grappen en details over de video’s. En maar benadrukten dat zij de video allemaal al hadden gezien. Die de hype creëerden en de nieuwsgierigheid aanwakkerden waardoor de video opeens in razend tempo via Whatsapp werd gedeeld. Maar die zich vervolgens wel allemaal netjes achter Paay schaarden.

Of het handelen van GeenStijl? Dat geen letter over de kwestie had geschreven voordat de video op internet stond. Niet verantwoordelijk was voor de hype. En slechts kort linkte naar een video die openlijk en zeer makkelijk vindbaar op internet stond .

Het weblog is niet blij met de uitspraak van de rechter, maar is wel verheugd dat de rechter niet de door Paay geëiste schadevergoeding van 450.000 euro heeft toegekend. De rechter hield het op 30.000 euro.

De hele reactie van GeenStijl kunt u hier lezen.

Lees ook:
Winston Gerschtanowitz heeft sekstape Patricia gezien (7 februari 2017)
Bridget: ‘Hele mediawereld heeft Paay-video’s gezien’ (8 februari 2017)
RTL Boulevard ontkent sensatiezucht in Paay-rel (10 februari 2017)
Ook AD uit kritiek op Paay-verslag RTL Boulevard (12 februari 2017)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen