Eva Jinek vindt BN’ers vaak afstandelijk en kil

Eva Jinek vindt het niet altijd even leuk om op bijeenkomsten te socializen met bekende Nederlanders. De presentatrice van KRO-NCRV vindt het al gauw fake aanvoelen. Dat vertelt ze in gesprek met NRC Handelsblad. Bekende sterren staan zelfs buiten de camera’s ‘aan’, legt Jinek uit in het dagblad. “Beroemde mensen worden vaak bevangen door een afstandelijke kilte. Het worden perfecte showpony’s. Ze doen of ze met je in gesprek zijn, maar het is een huls van professionaliteit.”

Aandacht is vleiend, maar soms ook ongemakkelijk, bijvoorbeeld als ze ergens binnenkomt met haar vriend Dexter, legt Jinek uit. “Je moet als partner zelfverzekerd zijn. Want: je komt binnen en iedereen kijkt maar naar één van de twee. Je bestáát bijna niet meer. Dat is heel ongemakkelijk.

Door de bekendheid is het leven van Jinek iets geregisseerder geworden. “Op vakantie in Italië heb ik me een paar dagen niet opgemaakt. Dat voelt lekker, maar ik zou in Nederland niet onopgemaakt naar de Albert Heijn gaan.

Jinek wil haar talkshow nog heel erg lang maken, maar niet tot aan haar pensioen. “Ik hoop dat ik kan stoppen op een goed moment, net als Sonja. En ik denk na over een tweede carrière. Ik heb wel eens gedacht: ik wil mij bemoeien met de publieke omroep. Een bestuursfunctie. Niet over drie jaar, eerder tegen mijn zestigste.

Een gesprek tussen Eva Jinek en Sonja Barend kunt u lezen in NRC Handelsblad.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen