Eva Jinek stopt per direct: ‘Het gaat niet meer’

Eva Jinek gaat per direct met zwangerschapsverlof. Ze trekt het niet om haar talkshow Jinek nóg een week te presenteren. Dat meldde de presentatrice vrijdagavond in de uitzending op NPO 1. Jinek zou eigenlijk nog één week te zien zijn op de late avond, waarna Nadia Moussaid haar ruim een maand lang zou gaan vervangen. Nu begint Moussaid aankomende maandag al. Het gaat gewoon niet meer, zei de talkshowster. “Ik moet een week eerder stoppen“, vertelde ze aan haar kijkers.

De presentatrice: “Ik zou volgende week vrijdag stoppen, maar mijn bloeddruk is iets te hoog. Ik ga mijn benen niet hier op tafel leggen zodat iedereen kan zien hoe opgezwollen ik ben, maar het gaat gewoon niet meer.”

In haar voorlopig laatste uitzending sprak Jinek met oud-president Bill Clinton. Daar droeg ze hoge hakken. “Ik heb daar niet op gelopen. Iemand heeft me geholpen en propte ze erin. Toen ging ik zitten. Zag je ook dat Bill keurig zijn beentjes onder zijn stoel had en ik languit zat?

Het gaat niet meer. Ik vond het heel moeilijk, maar je moet voor je kind kiezen. Dat wil ik ook, want ik ben moeder, maar de talkshow is mijn eerste kind. Het is heel moeilijk om te zeggen: ‘Ik moet je laten gaan.’ Daar moet je even doorheen, maar natuurlijk kies ik voor mijn kind.

Jinek heeft veel vertrouwen in haar vervanger Nadia Moussaid. “Ik wens haar heel veel plezier en heel veel succes.

De talkshow van Moussaid heet Laat op Eén.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen