EO wijst ook op rol RTL in NLZIET-debacle

NLZIET, de gezamenlijke videodienst van NPO, RTL en SBS, is voor de echte tv-liefhebber onmisbaar, maar heeft de weg naar de massa nog altijd niet gevonden. De dienst wordt nauwelijks gepromoot. Velen wijzen op de NPO als dwarsligger; in een jaarplan noemt ze NLZIET zelfs onder het kopje ‘bedreigingen’. “NLZIET is een concurrent van NPO Start Plus“, is te lezen. Maar EO-directeur Arjan Lock vindt dat men niet alleen naar de NPO moet kijken, maar ook naar partner RTL Nederland.

RTL heeft liever dat mensen abonnee worden van Videoland dan van NLZIET. “Ik zie andere partijen met name Videoland promoten. Het is te makkelijk om daar de NPO alleen de schuld van te geven“, zegt Lock op Spreekbuis.nl.

Toch begrijpt Lock ook de terughoudendheid van de NPO. Hij vindt dat publieke content te veel vermengd worden met commerciële rommel als Temptation Island. “Ik ben erg voor één platform in Nederland waar alle content in zichtbaar is, maar binnen dat platform moet de content van de publieke omroep herkenbaar aanwezig zijn.”

Hij vervolgt: “Je moet als kijker straks weten dat Temptation Island echt uit een andere bron voortkomt dan Tegenlicht. Samenwerking is prima, maar erken elkaar in je rol.”

Ik kan prima leven met het advies van de Raad voor Cultuur, dan moet er echt iets veranderen – ook bij commerciële partijen – ons die publieke ruimte te gunnen.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen