‘Dj’s Talpa-zenders aan handen en voeten gebonden’

Jeroen van Inkel is blij dat hij niet langer radio maakt onder het juk van John de Mol. Dj’s van marktleider Talpa Radio zijn aan handen en voeten gebonden. Dat zegt de ochtendspits-dj van NPO Radio 5 in de Nieuwe Revu. Grote sterren van Talpa Radio zijn Edwin Evers (Radio 538), Coen & Sander (538), Gerard Ekdom (Radio 10) en Giel Beelen (Radio Veronica). Zij mogen volgens Van Inkel niet draaien wat ze willen. “Een echte radio-dj draait goede platen, geen eenheidsworst.

Er zitten commerciële modellen achter de playlists van de vier Talpa-zenders, waar ook Sky Radio toe behoort. “De Mol knoopt zijn Talpa-dj’s dit in hun oren: je houdt je aan deze muzieklijst, daar betaal ik je goed voor, en anders heb je een probleem. Met als gevolg dat je elke dag vrijwel steeds dezelfde liedjes hoort op de Talpa-zenders.”

Van Inkel heeft jarenlang gewerkt voor Radio Veronica, maar zit nu bij NPO Radio 5. Daar heeft hij wel vrijheid. “Ik mag dan nu qua salaris dik onder de balkenendenorm zitten, ik heb er veel creatieve vrijheid en zoveel meer zeggenschap over mijn eigen programma voor teruggekregen.

Sky Radio en Radio 10 zijn onze grootste commerciële concurrenten, maar ik vind ze muzikaal gezien niet zo interessant. Hun playlist is wel heel voorspelbaar en zelden verrassend.

Het Nieuwe Revu-interview met Jeroen van Inkel kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Nico Kroon

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen