Dionne Stax heeft moeite met huis kopen in Amsterdam

Dionne Stax heeft moeite met het kopen van een huis in Amsterdam. De prijzen zijn exorbitant hoog. Dat zegt de presentatrice, bekend van het Journaal en haar affaire met Humberto Tan, in Het Parool. Het is volgens Stax bijna niet meer te betalen. Vooral in het centrum van de stad is het ondoenlijk, zegt de journaallezeres. “Ik huur in het centrum, maar ben aan het kijken voor een koopwoning. De prijzen zijn zo gigantisch hoog. Dat vind ik zonde, het maakt de stad minder toegankelijk.”

Zelfs met haar NPO-salaris is het lastig. “Ik merk het ook aan mensen om me heen van mijn leeftijd, hoe lastig het is om een huis te kopen of zelfs te huren.”

Stax wil overigens niet te dicht bij het winkelgebied wonen. Op de vraag waar ze niet dood gevonden wil worden, zegt ze: “In het weekend in de Kalverstraat; die is zo druk.”

Wat vindt ze wel leuk? “De Gerard Doustraat wordt steeds leuker, met boetiekjes. Het is er niet zo druk en nog niet zo toeristisch. Er zijn leuke kledingwinkels, maar ook bijvoorbeeld de winkel Anna + Nina, waar ze sieraden hebben.”

Het Parool-interview met Dionne Stax kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX/Roland J. Reinders

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen