Claudia de Breij voelt nauwelijks connectie met VARA

Claudia de Breij voelt geen diepe band met de VARA, zoals Paul de Leeuw dat jarenlang wél had. De nu naar RTL vertrokken tv-ster vocht als een leeuw voor het omroeppersoneel. Dat schrijft ze in haar column in de VARAgids. De Breij heeft in de afgelopen twintig jaar vele crisisbijeenkomsten meegemaakt bij de omroep. “Meestal was er één fanatieke spreker vanuit de ondernemingsraad die met de daadkracht van ’n krakersverleden opkwam voor het personeel, en Paul de Leeuw.”

Paul streed te vuur en te zwaard voor de medewerkers van de omroep en voor de omroep zelf, aldus De Breij. “Intussen zat ik lekker in de kantine een groentekroket te eten. Ik hield me ver van omroeppolitiek.

De Breij heeft zich er nooit mee bemoeid. “In de tijd dat ik er werkte waren er al zoveel verschillende managementconstructies voorbijgekomen en had ik al naar zoveel verschillende mensen als chef, eindredacteur, netmanager of zendercoördinator moeten luisteren dat ik al vrij vroeg had besloten ze waar mogelijk te negeren en mijn eigen gang te gaan.”

Dit is overigens waarom deze column al sinds jaren mijn laatste connectie met de omroep is; ik werk liever autonoom en communiceer rechtstreeks met mijn publiek (zoals in het theater) zonder dat ik eerst langs drie schijven moet om uit te leggen waarom wat ik verzonnen heb de moeite waard is.”

Het vertrek van iemand met een clubgevoel als De Leeuw is echt een aderlating voor de omroep, aldus De Breij. “Ik vind dat onvoorstelbaar, maar het is zo. Dus nu moet ik, in plaats van in een zaaltje bij de NPO, hier maar eens zeggen wat ik ervan denk.”

Die mening van De Breij leest u onderstaand of via Blendle.

AAN DE BESTUURDERS VAN DE NPO! #column #varagids #inzoomen (met een shoutout naar @pdl1962!)

Een bericht gedeeld door Claudia de Breij (@claudiadebreij) op

Foto: Merlijn Doomernik, VPRO

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen