Beau vindt vertrek Albert goed voor RTL Boulevard

Beau van Erven Dorens vindt dat het vertrek van Albert Verlinde goed is voor RTL Boulevard. Zijn ego nam te veel plek in beslag. Dat zegt de presentator in gesprek met de Volkskrant. Veel mensen zijn het er toch wel over eens dat RTL Boulevard sinds het vertrek van Verlinde behoorlijk heeft ingeboet aan sfeer en inhoud. In de strijd om wat airtime rollen nono’s als Anna Nooshin en Ronald Molendijk over elkaar heen, terwijl vaste sidekick Luuk Ikink juist weer volstrekt kleurloos is.

Toch is Van Erven Dorens in zijn nopjes met het nieuwe Boulevard. “Het vertrek van Albert Verlinde is voor Boulevard juist zo goed geweest omdat het instituut daarmee eindelijk afscheid kon nemen van zijn ego. Daardoor wordt zo’n programma veel democratischer.

Verlinde is er bij Boulevard uitgewerkt door Erland Galjaard, omdat hij de showkenner te negatief en te vals vond. Hij wilde een positiever Boulevard. Dat is gebeurd, maar het is het programma niet echt ten goede gekomen, constateerde grondlegger Leo van der Goot onlangs nog.

De reden dat Van Erven Dorens tegenwoordig weer Boulevard-presentator is, is dat Erland Galjaard dit heeft bedongen na zijn terugkeer van SBS naar RTL. “Toen ik vervolgens bij hem kwam met The Amsterdam Project, een heel raar project voor een commerciële zender, zei hij: let’s go for it. Maar doe wel even Boulevard en doe ook nog even dit en dat. Dus ik moest mijn huid wel duur verkopen.

Alleen Boulevard had hij nooit geaccepteerd. “Ik ben 47 en als ik alleen Boulevard zou doen, dan zou ik me toch een beetje achter mijn oren gaan krabben en me afvragen: is dit nou mijn toekomst?

Het Volkskrant-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen