Babette van Veen woest: ‘Stop over mijn vader!!!’

Babette van Veen wordt er helemaal gallisch van dat het in ieder interview weer over haar bekende vader Herman van Veen moet gaan. Dat zegt de GTST-bekendheid in de Volkskrant. Van Veen wordt in de krant gevraagd welk liedje ze leuker vindt: Hilversum III of Opzij. “Twee van de bekendste liedjes van mijn vader. Hilversum III dan maar“, zegt ze. “Ik vergelijk mezelf niet met mijn vader. Anderen doen dat wel. Mensen, ik ben 50, moeten we het nou echt de hele tijd over mijn vader hebben?

Ze begrijpt niet dat ze als gerenommeerd actrice de hele tijd naar haar vader gevraagd wordt. “Dat neemt niet weg dat hij een grote inspiratiebron voor me is geweest. Hij deed wat hij wilde doen en joeg zijn dromen na.”

Haar vader is een voorbeeld voor Van Veen. “Van de acht plannen lukten er misschien drie, maar hij was altijd bezig en altijd dingen aan het bedenken. Het was fijn om te zien hoe iemand zijn hart volgt en eventuele mislukkingen op de koop toeneemt. Smijt je hart en ziel erin, dat heb ik van hem geleerd.”

Waarom vindt ze Hilversum III eigenlijk leuker? “Opzij is ook een leuk liedje, maar dat lijdt aan overkill. Er worden ook altijd grappen over gemaakt. Opzij, opzij, opzij Babette. Daar word je op een gegeven moment een beetje moe van.

Het Volkskrant-interview met Babette van Veen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen