Ziggo-ster Jack van Gelder: ‘Eredivisie hoort bij NOS’

Ziggo Sport-presentator Jack van Gelder vindt dat de eredivisiesamenvattingen tot in den treure bij de NOS moeten blijven. Dat zegt hij in gesprek met de VARAgids. Zonder de eredivisie is de sportafdeling van de NOS niets meer en dat zou verschrikkelijk zijn, zegt Van Gelder. “De NOS heeft natuurlijk het probleem dat er al jaren beknot wordt op geld. Dat gaat me aan het hart. Vroeger hadden we het allemaal; Olympische Spelen, Champions League, WK’s, EK’s, Roland Garros, Giro, Tour de France.

De NOS was vroeger oppermachtig, aldus Van Gelder. “Midden jaren 90 waren het een soort vreemdelingen, die jongens van de commerciëlen die de perskamers kwamen binnenwandelen.”

Dat is volledig veranderd, zegt hij. “Maar de NOS hoort wel Oranje en de Eredivisie uit te zenden, vind ik. Op het moment dat de Eredivisie wegvalt, zijn ze ten dode opgeschreven als sportplatform. Dat zou ongelooflijk zonde zijn.”

Wat kijkt Van Gelder eigenlijk naast sport? “Ik ben ook een Comedy Central-fan. Big Bang Theory, Friends, How I Met Your Mother, Modern Family.”

Het VARAgids-interview met Jack van Gelder kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen