Zaanse Schans dit jaar decor tv-intocht Sinterklaas

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans. De veel bekeken tv-intocht is dit jaar op zaterdag 17 november. Dat heeft de NTR, die zich eerder dit jaar nog zorgen maakte omdat geen enkele gemeente zich had aangemeld voor de intocht, laten weten. Burgemeester Jan Hamming zal Sinterklaas verwelkomen in het historische dorp Zaandijk. Daarna begeeft de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans. 

Hamming is trots dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Zaanstad is gevallen. “De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis.”

Hij vervolgt: “We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht.”

Ook de berichten uit Spanje zijn positief. Sinterklaas laat weten uit te kijken naar de intocht in Zaanstad.

De tv-intocht zal op zaterdag 17 november live worden uitgezonden op NPO 3. De presentatie blijft in handen van Dieuwertje Blok.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen