‘Waarom moeten wij Jan Slagters Range Rover betalen?’

Zo lang omroepbazen als Jan Slagter van MAX nog in peperdure Range Rovers rondrijden, is er bij de publieke omroep nog steeds te bezuinigen op overhead. Dat heeft mediakennerdiva Marianne Zwagerman gezegd op NPO Radio 1. Zwagerman vindt het zonde dat er zo veel NPO-geld níet naar programma’s gaat. “Ik ben helemaal voor de Nederlandse maakindustrie. Daar betalen wij als belastingbetaler 750 miljoen euro per jaar voor. Daar ben ik voor. Ik vind ook dat we dat moeten blijven doen.”

Ze vervolgt: “Maar vind nou eens opnieuw uit hoe we dat moeten besteden. Ongeveer de helft gaat naar programma’s en ongeveer de helft aan de Range Rover van Jan Slagter en een salaris van Dominique Weesie die daar niets voor doet. Er wordt op dit Media Park nog steeds ongelooflijk veel geld verspild.”

Als Zwagerman wordt voorgelegd dat de werkelijke verhouding 70/30 is, antwoordt ze: “Dat betekent dat er nog steeds heel veel geld wordt verspild.

Het moet gewoon afgelopen zijn met al die afzonderlijke omroepen en hun baasjes, vindt Zwagerman. “Het bestel is nog altijd ingericht op zuilen die er al lang niet meer zijn. Een heleboel zuilen komen niet aan bod en een aantal zuilen die minder belangrijk zijn geworden hebben nog een heel grote plek in het bestel.”

Waar de discussie over zou moeten gaan is: hoe zouden we die 750 miljoen euro maximaal inzetten zodat die Nederlandse maakindustrie sterk kan blijven en we een vuist kunnen maken tegenover Netflix?

Recentelijk was er discussie over de topsalarissen van omroepbestuurders. Zo pakt Jan Slagter 219.000 euro per jaar en Dominique Weesie 213.000 euro per jaar.

Foto: NPO Radio 1

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen